Losowe nowości

JADŁOSPIS 03-07. 06. 2019


PONIEDZIAŁEK 03.06.2019
Zupa grochowa z parówką z szynki
Bułka orkiszowa z masłem, sałatą, serem żółtym i pomidorem malinowym, Truskawki (1,6,7*)
WTOREK 04.06.2019 Świętujemy Dzień Dziecka
Ciastka pełnoziarniste w czekoladzie, Banan, Jogurt brzoskwiniowy do picia (1,7)
Środa 05.06.2019
Gołąbki po poznańsku z sosem pomidorowym, Ziemniaki, Sałata, ogórek i rzodkiewka z sosem winegret, Deser Zuzia (1,3,7)
CZWARTEK 06.06.2019
Filet rybny smażony, Ziemniaki, Surówka z kapusty pekińskiej, kolorowej papryki, kukurydzy i ogórka, Sok 100% bez cukru (1,3,4,7)
PIĄTEK 07.06.2019
Zupa pomidorowa z makaronem muszelki i lubczykiem, Bułka z  masłem i pasztetem pieczonym drobiowym, Jabłko (1,7,8*)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów podanych w tabeli obok.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Wszystkim życzymy smacznego.
Sporządziła: Marlena Michalska
TABELA ALERGENOW

Tydzień zdrowego żywienia PDF Drukuj Email
Artykuły szkoły - Aktualności szkoły
Wpisany przez E.Maćkowiak   
środa, 26 listopada 2014 18:17

Szkoła Podstawowa im. Jana Pawła II należy do szkół promujących zdrowie. W piątek dnia 20.11.2014r.dzieci klas IV-VI przygotowywały pyszne, zdrowe śniadanie z produktów pochodzących w dużej mierze z własnych gospodarstw. Prym wiodły wędliny własnego wyrobu, masełko i twarożek. Dzieci z zachowaniem wszystkich zasad higieny przygotowywały kanapki, dbając również o ich estetykę wykonania. Kolejnym etapem był poczęstunek nimi dzieci z klas I-III. Maluchy ze smakiem zjadły śniadanie i przystąpiły do dalszej nauki. Uczniowie klas IV-VI wykonując własnoręcznie śniadanie i stosując zdrowe produkty dowiedzieli się, jak ważne jest zdrowe odżywianie dla prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

 

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 822
Odsłon : 2135553

Archiwum

  • 2019 (20)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)