Losowe nowości

WYJAZD NA BASEN

Dnia 4.11.2017r. w ramach programu Szkoła Promująca Zdrowie klasa IVa i IVb wraz z wychowawczyniami panią Elżbietą Maćkowiak i panią Dorotą Janus wyjechały na basen do Głogowa. Celem wyjazdu było:
•    Propagowanie wśród dzieci zdrowego stylu życia i zachęcanie ich do czynnego uprawiania sportu
•    Zapoznanie dzieci z formami aktywnego spędzania wolnego czasu na basenie
•    Bezpieczne gry i zabawy w wodzie
•    Kształtowanie właściwych zachowań w miejscach publicznych
Czas spędzony na basenie przysporzył wszystkim uczestnikom wyjazdu, oprócz korzyści zdrowotnych wiele radości i przyjemnych wrażeń.
Następny wyjazd planujemy na lodowisko.

Dorota Janus, Elżbieta Maćkowiak

Jadłospis - przedszkole (26.09-30.09.2016) PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Logopeda   
poniedziałek, 26 września 2016 13:31

Jadłospis

 

 

PONIEDZIAŁEK 26.09.2016

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasą krakowską, ogórkiem zielonym, mleko czekoladowe, Winogron (1,7,8,9)

Obiad: Zupa z kapusty włoskiej na indyku z koperkiem
placki serowe z sałatką owocową (jabłko, gruszka, kiwi, pomarańcza) Sok 100% (1,3,2,8)

WTOREK 27.09.2016

Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, Bułka z ziarnem oraz pszenna z masłem

pasta z twarogu, orzechów i miodu, pasztet drobiowy, marchew do chrupania(1,5,7)

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (1,7,8)
Potrawka z kurczaka z jarzynami, ryż brązowy, Kompot wieloowocowy, Pół gruszki (1,7)

ŚRODA 28.09.2016

Śniadanie: Chleb słonecznikowy, pszenno-żytni z masłem, z filetem z kurczaka

Sałatka ( ser feta,sałata,pomidor,papryka kolorowa,cebula czerwona,oliwa z oliwek,czosnek,pieprz,ziarno słonecznika, sól o obniżonej zawartości sodu) (1,7),

Obiad: Zupa fasolowa z kiełbasą i natką pietruszki (7,9) Pierogi z truskawkami, Sok 100% (1,3,9)

CZWARTEK 29.09.2016

Śniadanie: Chleb mieszany z masłem, szynką swojską, rzodkiewką, ogórkiem kiszonym, Kawa zbożowa z mlekiem, Jabłko (1,7,9)

Obiad: Zupa pieczarkowa z ziemniakami i natką pietruszki (1,7,8)
Wołowina duszona, Kasza jaglana, Sałatka z buraczków czerwonych, Sok 100% multiwitamina

PIĄTEK 30.09.2016

Śniadanie: Pieczywo orkiszowe, z ziarnami i pszenno-żytnie z masłem, pastą twarogowo-jajeczną, szczypiorek, pomidor, Kakao, Mus bananowo –truskawkowy (1,7,)

Obiad: Kremowa zupa z dyni,(7,8) Naleśniki z jabłkiem ( mąka z pełnego przemiału) Jogurt, Sok 100% (1,3,7)

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli.

 

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 727
Odsłon : 1420304

Archiwum

  • 2017 (75)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 91 gości 

    Imieniny

    17-12: Albiny Zdzislawy
    18-12: Olimpii Lazarza
    19-12: Gracjana Boguslawa

    Kalendarz zmian

     lis   Grudzień 2017   sty

    NPWśCPS
       1  2
      3  4  5  6  7  8  9
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size