Losowe nowości

DZIEŃ ZIEMI

17.05.2019 r. odbył się w naszej szkole uroczysty apel z okazji Dnia Ziemi. Uczniowie i nauczyciele obejrzeli inscenizację pt.: „ W  harmonii z przyrodą”, zaprezentowaną przez klasę II „b”. W drugiej części apelu, rozstrzygnięto konkurs
na najciekawszy strój ekologiczny. Uczestnicy wykazali się ogromną kreatywnością
i pracowitością przy tworzeniu strojów. Pomysłowość uczniów zachwyciła komisję konkursową, która miała niezwykle trudne zadanie w wyborze najciekawszego projektu. Konkurs przeprowadziła uczennica klasy IV „a” – Maja Szpatowicz.
I m-ce  Alicja Hiszpańska uczennica kl. II „a”
II m-ce Jan Neć uczeń kl. IV „b”
III m-ce Klaudia Buśko uczennica kl. VIII „b”


Apel przygotowała pani Bronisława Weleszczuk i Karina Piwowar. Serdeczne podziękowania należą się pani burmistrz Jolancie Wielgus za ufundowanie nagród
w konkursie. Natomiast pani Agnieszce Wtykło dziękujemy za zorganizowanie rękawiczek
i worków na śmieci, gdyż po apelu cała społeczność uczniowska wraz z nauczycielami udała się na sprzątanie wyznaczonych miejsc naszego miasta.
Notatkę opracowała Karina Piwowar




Jadłospis przedszkole PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
środa, 15 marca 2017 23:16

JADŁOSPIS 13-17 MARCA


PONIEDZIAŁEK 13.03.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy z szynki z rzodkiewką i szczypiorkiem, Rodzynki, Kakao  (1,7)

Obiad: Zupa z kapusty białej i zielonego groszku na drobiu, Pyzy na parze z sosem jogurtowo-czekoladowym (1,3,7) Kisiel leśny - własna produkcja (jagody, jeżyny, truskawki, cukier, woda, skrobia ziemniaczana) Kompot jabłkowy

WTOREK 14.03.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe z mlekiem, Bułka orkiszowa i pszenna z masłem i pastą                              z kurczaka, Ogórek kiszony, Pół jabłka (1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Kotlet mielony z mięsa z szynki, Ziemniaki ,  Sałata z rzodkiewką, ogórkiem zielonym i śmietaną (1,3,7) Kompot z czarnej porzeczki

ŚRODA 15.03.2017

Śniadanie: Chleb razowy i na zakwasie z masłem szynką białą i pomidorem, posypany tartym żółtym serem (1,7) Mleczna kawa zbożowa

Obiad: : Zupa grochowa z kiełbasą i ziemniakami , Makaron pełne ziarno z twarogiem(1,7) Kompot wieloowocowy, Pół gruszki

CZWARTEK 16.03.2017

Śniadanie: Chleb jaglany i pszenno-żytni z masłem, szynką z piersi indyczej, twarożek śmietankowy, ogórek zielony, czerwona cebula, Kakao (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem, Udko z kurczaka duszone , Ziemniaki, Surówka z selera, pory

i marchewki (1,3,7) Sok 100%

PIĄTEK 17.03.2017

Śniadanie: Chleb wieloziarnisty i pszenno-żytni z masłem, jajkiem, pomidorem

i szczypiorkiem, Miód naturalny, Mleko (1,3,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, Ryba gotowana z jarzynami, Ziemniaki, Kompot śliwkowy(1,3,4,7)

 

Wszystkim przedszkolakom życzymy smacznego.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów podanych w tabeli obok.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 820
Odsłon : 2095255

Archiwum

  • 2019 (18)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)