Losowe nowości

Bal Wszystkich Świętych 2017 – „My jesteśmy na ziemi światłem Twym...”

W dniu 31.10. 2017, uczniowie naszej szkoły, już po raz drugi, uczestniczyły w Balu Wszystkich Świętych. Wszyscy spotkaliśmy się na modlitwie w kościele, gdzie przedstawili się nam „święci”.
Byli wśród nich m.in. św. Kazimierz, św. Faustyna, św. Stanisław Kostka, św. Magdalena, bł. Jerzy Popiełuszko oraz cały zastęp Aniołków.  Następnie, z piosenką na ustach, światełkiem w ręku
i radością w sercu uczestniczyliśmy w pochodzie ulicami naszego miasta i  udaliśmy się do szkoły, która tego dnia stała się „małym Niebem”. Dzieci uczestniczyły w zabawie i słodkim poczęstunku.
Dziękujemy wszystkim rodzicom i opiekunom za przygotowanie strojów, Księdzu Proboszczowi, Panu Dyrektorowi, Katechetkom oraz Paniom z obsługi szkolnej za organizację i wszelką pomoc.
Więcej zdjęć na stronie parafialnej.
Zapraszamy Wszystkich Świętych za rok!
Katechetki E. Moskalewicz, K. Felińska
ZDJECIA

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 04.09-08.09.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 05 września 2017 21:56

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 04.09.2017

Śniadanie: Chleb cztery ziarna i pszenno-żytni na zakwasie z masłem, szynką gotowaną, ogórkiem zielonym, posypany serem żółtym, Kawa zbożowa z mlekiem, Arbuz (1,7,9)

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą (8,9)

Makaron  pełnoziarnisty z twarogiem, Sok 100% wiśnia-jabłko, Jogurt(1,7)

WTOREK 05.09.2017

Śniadanie: Bułka orkiszowa i pszenna z masłem, polędwicą drobiową i pomidorem,  Musli z mlekiem(1,7) Winogron

Obiad: Rosół z makaronem z jaj przepiórczych (3,7,8)

Kotlet z piersi kurczaka, Ziemniaki z koperkiem, Surówka z kapusty białej, marchwi, papryki żółtej z jogurtem naturalnym i nutą chrzanu(1,8), Kompot z czarnej porzeczki

ŚRODA 06.09.2017

Śniadanie: Kiełbasa na gorąco (parówki z szynki 97% mięsa) pieczywo mieszane          z masłem i  serem żółtym, Marchew do chrupania, Herbata owocowa - pigwa z truskawką , Mleko (1,7)

Obiad: Krupnik z jarzynami, mięsem i kaszą pęczak , Pyzy na parze z sosem jogurtowo-czekoladowym, Nektarynka, Kompot jabłkowo-truskawkowy (1,7,8)

CZWARTEK 07.09.2017

Śniadanie: Chleb razowy i pszenno-żytni z masłem i filetem z indyka i rzodkiewką, Mleko czekoladowe (1,7) Śliwki

Obiad: Zupa kalafiorowa, Szynka w sosie własnym, Kasza perłowa, Sałatka                        z buraczków czerwonych(1,7) Sok tłoczony

PIĄTEK 08.09.2017

Śniadanie: Kanapki z pastą jajeczną, Kakao, Papryka czerwona do chrupania,

Pół gruszki (1,3)

Obiad: Zupa jarzynowa , Kotlet mielony z fileta rybnego (miruna) , Ziemniaki,  Tzatziki (ogórek zielony, jogurt naturalny, czosnek, koper) (1,3,4,8),Kompot wieloowocowy

 

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.


 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 715
Odsłon : 1394166

Archiwum

  • 2017 (64)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 42 gości 

    Imieniny

    22-11: Janusza Konrada
    23-11: Marka Cecylii
    24-11: Adeli Klemensa

    Kalendarz zmian

     paź   Listopad 2017   gru

    NPWśCPS
       1  2  3  4
      5  6  7  8  91011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size