Losowe nowości

II Gminny Przegląd Kolęd i Pastorałek

Dnia 14 stycznia 2018 roku, w Świetlicy Miejskiej w Szlichtyngowej, odbył się II Gminny Przegląd Kolęd i Pastorałek. W Przeglądzie brali udział uczniowie naszej szkoły. Swoje umiejętności zaprezentowały uczennice klasy III „b”: Viktoria Mielcarek, Julia Pawlak, Julia Wojtysiak, Emilia Łakomska, które do występu przygotowała pani Karina Rodak. Dziewczynki zaśpiewały w duetach utwory pt: „ Bosy Pastuszek”, „Gore gwiazda Jezusowi”. Na szczególną uwagę zasługuje występ młodej instrumentalistki, Alicji Fartuszyńskiej z klasy IV „b”, która przepięknie zagrała kolędy na wiolonczeli.
Bardzo dziękujemy wszystkim młodym artystom za udział w Przeglądzie Kolęd i Pastorałek i reprezentowanie Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II na forum gminy.
Notatkę opracowała Karina Piwowar

ZDJECIA

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 11..09-15.09.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 12 września 2017 06:26

JADŁOSPIS 11-15 września

 


 

PONIEDZIAŁEK 11.09.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, Twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i szczypiorkiem , Kakao (1,7)

Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem, Kluski kładzione z kiełbasą z szynki, Surówka z kiszonek kapusty, Jabłko, Kompot wieloowocowy (1,3,7,8)

WTOREK 12.09.2017

Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem, Bułki grahamki i pszenne z masłem pastą z białego sera, nektarynek  i miodu, Bułki ze schabem pieczonym(1,7) Arbuz

Obiad: Zupa ziemniaczana

Spaghetti bolognese z makaronem pełnoziarnistym, Surówka z ogórka zielonego (3,7,8) Kompot  jabłkowy

ŚRODA 13.09.2017

Śniadanie: Sałatka makaronowa (makaron, ogórek gruntowy, kukurydza, koper, polędwica drobiowa, sos jogurtowy) Chleb orkiszowy i pszenno-żytni z masłem,

Mleko czekoladowe, Pół banana (1,7)

Obiad: Zupa brokułowa , Ryba po grecku, Ziemniaki z koperkiem, Sok 100% multiwitamina (1,3,4,7,8)

CZWARTEK 14.09.2017

Śniadanie: Chleb jaglany i pszenno-żytni z masłem, kiełbasą kruchą z indyka, sałatą i pomidorem, Mleczna kawa zbożowa (1,7)

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty,  Udziec z indyka w sosie własnym, Kasza orkiszowa, Surówka z selera i marchewki (1,8) Brzoskwinia, Kompot śliwkowy

PIĄTEK 15.09.2017

Śniadanie: Chleb słonecznikowy i pszenno żytni z masłem pastą rybno-jajeczną, ogórek kiszony, Mleko  (1,3,4,7)

Obiad: Barszcz ukraiński,  Pierogi ruskie ze śmietaną (1,3,8), Kompot truskawkowy

 

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.


 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 750
Odsłon : 1511610

Archiwum

  • 2018 (20)
  • 2017 (78)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 57 gości 

    Imieniny

    21-02: Roberta Eleonory
    22-02: Marty Malgorzaty
    23-02: Romany Damiana

    Kalendarz zmian

     sty   Luty 2018   mar

    NPWśCPS
       1  2  3
      4  5  6  7  8  910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728 
    Julianna Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size