Losowe nowości

Akcja charytatywna uczniów naszej szkoły na rzecz Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia” 14-22.10.2017r.

W ramach obchodów XVII Dnia Papieskiego pod hasłem „Jan Paweł II – Idźmy naprzód z nadzieją” uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielami włączyli się w zbiórkę pieniędzy na rzecz Funduszu Stypendialnego dla młodzieży uzdolnionej z ubogich rodzin. Zebraliśmy razem 298,27 zł, którą to kwotę dzieci przekazały na konto Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia”.

Bardzo dziękuję:
•    Kwestującym uczniom, tj. Karolinie Romanowicz, Izabeli Woroch, Aleksandrze Szczepaniak, Oliwii Nodze, Nikoli Kawie, Julii Baran
•    Kierownictwu sklepów „Chata Polska”, sklepu spożywczego pana Czajkowskiego w Szlichtyngowej i sklepu Dino oraz wszystkim darczyńcom – mieszkańcom Gminy Szlichtyngowa - za finansowe wsparcie zbiórki.

Niech Św. Jan Paweł II – Patron naszej szkoły – błogosławi Wam i waszym rodzinom!

Katechetka E. Moskalewicz

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 25-29.09.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
niedziela, 24 września 2017 09:08

JADŁOSPIS 25-29 WRZEŚNIA - PRZEDSZKOLE

PONIEDZIAŁEK 25.09.2017

Śniadanie: Szwedzki stół – dzieci same komponują swoje kanapki: Pieczywo z masłem, szynka, ser żółty „Królewski”, twarożek , rzodkiewka, pomidor, ogórek, szczypiorek, jajko gotowane, powidła śliwkowe , Kakao(1,7)

Obiad: Zupa jarzynowa na indyku, Naleśniki z mąka z pełnego przemiału z twarogiem waniliowym(1,7,8) Sok tłoczony, Banan

WTOREK 26.09.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku , Bułki orkiszowe oraz pszenne z masłem, szynką wiejską    i pomidorem, Jabłko, Rodzynki (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem , Kotlet de volaille, Ziemniaki, Brokuł z masłem(1,7,8) Kompot     z czarnej porzeczki

ŚRODA 27.09.2017

Śniadanie: Kanapki z jajkiem i  ogórkiem kiszonym, posypane szczypiorkiem, Mleczna kawa zbożowa, Papryka do chrupania (1,3,7)

Obiad: Zupa fasolowa z kiełbasą
Pyzy na parze z sosem truskawkowo-jogurtowym, Kompot jabłkowy(1,3,7,8)

CZWARTEK 28.09.2017

Śniadanie: Chleb kujawski i pszenno-żytni z masłem, pastą twarogową(twarożek, cząstki pomarańczy, miód pszczeli, cynamon) chleb z kiełbasą suchą krakowską, rukolą

i rzodkiewką, Mleko czekoladowe(1,7)

Obiad: Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem
Schab duszony w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka z kapusty białej z marchewką, posypana prażonym sezamem, Kompot wieloowocowy (1,7,8,10)

PIĄTEK 29.09.2017

Śniadanie: Chleb jaglany i pszenno-żytni z masłem, pasta twarogowo-jajeczna, Masło orzechowe, Ogórek zielony do chrupania, Kakao (1,7)

Obiad: Krupnik z kaszą jęczmienną i koperkiem, Filet z dorsza smażony, Ziemniaki, Marchew z groszkiem zielonym, Kompot z czarnej porzeczki (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 726
Odsłon : 1412230

Archiwum

  • 2017 (74)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 167 gości 

    Imieniny

    14-12: Lucji Otylii
    15-12: Alfreda Izydora
    16-12: Niny Celiny

    Kalendarz zmian

     lis   Grudzień 2017   sty

    NPWśCPS
       1  2
      3  4  5  6  7  8  9
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size