Losowe nowości

SZKOLNE REKOLEKCJE WIELKOPOSTNE 2018

W dniach 26-28.02. 2018 w naszej Szkole odbyły się rekolekcje wielkopostne. Wygłosił je ojciec Walenty – franciszkanin ze Wschowy. Dzieci codziennie uczestniczyły w Mszy św. z nauką rekolekcyjną i skorzystały z sakramentu pokuty. Ponadto obejrzały filmy biblijne oraz inscenizację pt. „Droga do świętości Stanisława Kostki” – patrona dzieci i młodzieży.
Dziękujemy wszystkim za udział i zaangażowanie!
Katechetka E. Moskalewicz

ZDJECIA

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 02-05.10.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 03 października 2017 13:12

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 02.10.2017

Śniadanie: Kanapki z masłem pastą z kiełbasy z szynki, szczypiorkiem i ogórkiem kiszonym, Kiełki słonecznika i brokuła, Jabłko, Mleczna kawa zbożowa(1,7)

Obiad: Zupa grochowa z kiełbasą, Pierogi z jagodami i jogurtem greckim, Sok tłoczony(1,7,8)

WTOREK 03.10.2017

Śniadanie: Musli z mlekiem, Bułki z pestkami dyni oraz pszenne z masłem, kiełbasą podsuszaną z indyka i rzodkiewką, Śliwki  (1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, Udziec z indyka w sosie własnym, Kasza perłowa, Surówka z modrej kapusty, jabłka i marchewki z jogurtem greckim(1,7,8) Kompot jabłkowy

ŚRODA 04.10.2017

Śniadanie: Sałatka ryżowa (ryż naturalny, jajko, ogórek zielony, rzodkiewka, kukurydza, szczypior, polędwica drobiowa, śmietana) Pieczywo mieszane z masłem,  Herbata z dzikiej róży z miodem, Mleko (1,3,7)

Obiad: Zupa kalafiorowa na drobiu, Knedle z twarogiem i jogurtem naturalnym, Surówka          z marchwi  i sokiem z wyciśniętej pomarańczy, Kompot wieloowocowy(1,3,7,8)

CZWARTEK 05.10.2017

Śniadanie: Chleb firmowy z lnem i pszenno-żytni z masłem, pastą z kurczaka, Papryka kolorowa do chrupania, Winogron czerwony, Kakao (1,7)

Obiad: Zupa ziemniaczana, Spaghetti bolognese z makaronem pełnoziarnistym,
Surówka z ogórka i pory, Kompot rabarbarowo-truskawkowy (1,7,8,)

PIĄTEK 06.10.2017

Śniadanie: Chleb graham i pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, jajkiem, sałatą                         i pomidorem, Pół gruszki,  Mleko czekoladowe (1,3,7)

Obiad: Kapuśniak , Kotlet mielony z fileta rybnego, Ziemniaki, Fasolka szparagowa z masłem Kompot z czarnej porzeczki(1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 778
Odsłon : 1600450

Archiwum

  • 2018 (47)
  • 2017 (79)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)