Losowe nowości

Bal Wszystkich Świętych 2017 – „My jesteśmy na ziemi światłem Twym...”

W dniu 31.10. 2017, uczniowie naszej szkoły, już po raz drugi, uczestniczyły w Balu Wszystkich Świętych. Wszyscy spotkaliśmy się na modlitwie w kościele, gdzie przedstawili się nam „święci”.
Byli wśród nich m.in. św. Kazimierz, św. Faustyna, św. Stanisław Kostka, św. Magdalena, bł. Jerzy Popiełuszko oraz cały zastęp Aniołków.  Następnie, z piosenką na ustach, światełkiem w ręku
i radością w sercu uczestniczyliśmy w pochodzie ulicami naszego miasta i  udaliśmy się do szkoły, która tego dnia stała się „małym Niebem”. Dzieci uczestniczyły w zabawie i słodkim poczęstunku.
Dziękujemy wszystkim rodzicom i opiekunom za przygotowanie strojów, Księdzu Proboszczowi, Panu Dyrektorowi, Katechetkom oraz Paniom z obsługi szkolnej za organizację i wszelką pomoc.
Więcej zdjęć na stronie parafialnej.
Zapraszamy Wszystkich Świętych za rok!
Katechetki E. Moskalewicz, K. Felińska
ZDJECIA

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 09-13.10.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
środa, 11 października 2017 18:31

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 09.10.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem ,szynką gotowaną i ogórkiem zielonym, Herbata          z cytryną(1,7)

Obiad: Zupa szpinakowa z jajkiem na indyku, Racuchy z bananem, Kompot z czarnej porzeczki(1,7,8)

WTOREK 10.10.2017

Śniadanie: Płatki owsiane z mlekiem, Bułki z ziarnem oraz pszenne z masłem i twarożkiem  bułki z jajkiem i rzodkiewką, Marchew do chrupania(1,3,7)

Obiad:  Zupa ogórkowa, Gołąbki w sosie pomidorowym, Ziemniaki(1,7,8) Sok tłoczony

ŚRODA 11.10.2017

Śniadanie: Kiełbasa na gorąco/parówki z szynki/ Chleb orkiszowy i pszenno-żytni z masłem, pomidorem i szczypiorkiem, Mleczna kawa zbożowa, Pół banana (1,3,7)

Obiad: Zupa brokułowa , Łazanki  z kapustą i kiełbasą z szynki, Kompot wieloowocowy (1,7,8)

CZWARTEK 12.10.2017

Śniadanie: Sałatka makaronowa(makaron, ogórek zielony, kukurydza, koperek, polędwica drobiowa, sos jogurtowy) Chleb cztery ziarna i pszenno-żytni z masłem, Herbata lipowa            z miodem, Mleko (1,7)

Obiad: : Zupa z czerwonej  soczewicy, Kotlet schabowy, Ziemniaki, Mizeria z ogórka zielonego i rzodkiewki, Jabłko, Kompot truskawkowo - rabarbarowy (1,3,7,8)

PIĄTEK 13.10.2017

Śniadanie: Chleb cztery ziarna i pszenno-żytni z masłem, pastą z łososia i twarogu, Pasztet drobiowy „Pamapol” Ogórek kiszony, Mleko czekoladowe (1,3,4,7)

Obiad: Barszcz ukraiński z koperkiem, Pierogi leniwe, Sałatka owocowa/winogron, gruszka, mandarynka, banan/Kompot agrestowo- jabłkowy(1,3,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 715
Odsłon : 1394162

Archiwum

  • 2017 (64)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 37 gości