Losowe nowości

WYJAZD NA BASEN

Dnia 4.11.2017r. w ramach programu Szkoła Promująca Zdrowie klasa IVa i IVb wraz z wychowawczyniami panią Elżbietą Maćkowiak i panią Dorotą Janus wyjechały na basen do Głogowa. Celem wyjazdu było:
•    Propagowanie wśród dzieci zdrowego stylu życia i zachęcanie ich do czynnego uprawiania sportu
•    Zapoznanie dzieci z formami aktywnego spędzania wolnego czasu na basenie
•    Bezpieczne gry i zabawy w wodzie
•    Kształtowanie właściwych zachowań w miejscach publicznych
Czas spędzony na basenie przysporzył wszystkim uczestnikom wyjazdu, oprócz korzyści zdrowotnych wiele radości i przyjemnych wrażeń.
Następny wyjazd planujemy na lodowisko.

Dorota Janus, Elżbieta Maćkowiak

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 16-20.10.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
piątek, 13 października 2017 17:42

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 16.10.2017

Śniadanie: Chleb domowy i pszenno żytni z masłem, filetem z indyka, jajkiem i pomidorem Kiełki mieszane, Mandarynka, Mleko  czekoladowe(1,3,7)

Obiad: Krupnik z mięsem i koperkiem, Makaron pełnoziarnisty z twarogiem                         Marchew i jabłko, Kompot wieloowocowy(1,7,8)

WTOREK 17.10.2017

Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem, Bułki słonecznikowe oraz pszenne z masłem                    szynką białą, ogórkiem zielonym, czerwoną cebulką, Pół gruszki (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki, Kotlet mielony /mięso z szynki/,Ziemniaki             z koperkiem, Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki czerwonej i zielonej (1,7,8) Kompot gruszkowo-jabłkowy

ŚRODA 18.10.2017

Śniadanie: Sałatka z ryżem /szynka swojska, ogórek kiszony, jajko, ryż naturalny, chrzan, jogurt/ Pieczywo mieszane z masłem, Pół banana, Mleczna kawa zbożowa z miodem naturalnym(1,3,7)

Obiad: Zupa jarzynowa na drobiu, Pyzy na parze z sosem jagodowo -jogurtowym           Kompot śliwkowy(1,7,8)

CZWARTEK 19.10.2017

Śniadanie: Kolorowe kanapki z masłem, polędwicą drobiową , sałatą, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym, posypane tartym serem żółtym, Mleko  (1,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, Schab w sosie własnym, Kasza orkiszowa, Surówka z selera                   i marchewki, Kompot z czarnej porzeczki  (1,3,7,8)

PIĄTEK 20.10.2017

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i pszenno-żytni z masłem, pasta jajeczna, twarożek czosnkowy, Pomidor koktajlowy, Szczypiorek, Pół jabłka, Kakao z miodem naturalnym(1,3,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Filet z miruny, Ziemniaki, Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, Sok tłoczony (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 715
Odsłon : 1394161

Archiwum

  • 2017 (64)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 35 gości 

    Imieniny

    22-11: Janusza Konrada
    23-11: Marka Cecylii
    24-11: Adeli Klemensa

    Kalendarz zmian

     paź   Listopad 2017   gru

    NPWśCPS
       1  2  3  4
      5  6  7  8  91011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size