Losowe nowości

Ogólnopolski Turniej Wiedzy Pożarniczej ,,Młodzież zapobiega pożarom„ eliminacje gminne i powiatowe.

Uczniowie zakwalifikowani z eliminacji szkolnych
Grupa I szkoły podstawowe
1.Bielawska Magdalena
2.Wajda Grzegorz
3.Werner Oskar
4.Fartuszyński Kacper
5.Jaroszewski Adrian
6.Mruk Tymoteusz
7.Skwarkowska Oliwia
8.Bielawska Ewa
Grupa II gimnazjum
1.Jaroszewski Adrian
2.Fartuszyński Kacper
W wyniku przeprowadzonych eliminacji gminnych 02.03.2018r. do turnieju powiatowego zakwalifikowała się Ewa Bielawska (gr. I szkoły podstawowe) oraz Kacper Fartuszyński (gr. II gimnazja)
22.03.2018 r. w Jednostce Ratowniczo-Gaśniczej we Wschowie odbyły się eliminacje powiatowe. W turnieju wojewódzkim Szkołę Podstawową im. Jana Pawła II w Szlichtyngowej reprezentować będzie uczennica klasy IV Ewa Bielawska
Gratulacje.
ZDJECIA









Jadłospis przedszkole 30.10-03.11.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
poniedziałek, 30 października 2017 23:29

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 30.10.2017

Śniadanie: Kanapki z masłem, szynką indyczą i rzodkiewką, Serek „Łaciaty”  Kiełki mieszane, Kakao(1,7)

Obiad: Zupa grochowa z kiełbasą, Pyzy na parze  z sosem jogurtowo-czekoladowym, Kisiel leśny/ maliny, jagody, truskawki,  skrobia ziemniaczana, cukier/  Kompot jabłkowy(1,3,7,8)

WTOREK 31.10.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe z mlekiem, Bułki z pestkami dyni oraz pszenne z masłem, szynką gotowaną, ogórkiem kiszonym, posypane tartym serem żółtym Salami ,Jabłko (1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, Udziec z indyka w sosie własnym, Kasza pęczak, Sałatka z buraczka czerwonego (1,7,8) Kompot z czarnej porzeczki

CZWARTEK 02.11.2017

Śniadanie: Sałatka makaronowa(makaron, ogórek zielony, kukurydza, koper, polędwica                     z kurczaka, sos jogurtowy)Chleb firmowy z lnem i pszenno-żytni z masłem i polędwicą, Mleczna kawa  zbożowa, Marchew do chrupania(1,7)

Obiad: Zupa ziemniaczana, Spaghetti bolognese z makaronem pełnoziarnistym,               Brokuł z masłem, Kompot rabarbarowo-truskawkowy (1,7,8)

PIĄTEK 03.11.2017

Śniadanie: Chleb graham i pszenno-żytni z masłem, pasta twarogowo-jajeczna                     szczypiorek, Ćwiartki pomidora malinowego, Mleko czekoladowe (1,3,7)

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy , Kotlet mielony z fileta rybnego, Ziemniaki, Surówka            z białej kapusty i marchewki z jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 773
Odsłon : 1578680

Archiwum

  • 2018 (42)
  • 2017 (79)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)