Losowe nowości

Nasi uczniowie w Witoszycach

30 stycznia 2018 dwoje naszych uczniów brało udział w konkursie kolęd już 14 edycji w Witoszycach w województwie dolnośląskim.
Kornelia Kłapouszczak i Iwo Katyński to para, która reprezentowała nasza szkołę.
Przygotowały ich dwie Panie, odpowiednio p. Karina Piwowar i p. Donata Szuflita-Szenknecht.
Nasi przedstawiciele godnie reprezentowali nie tylko szkołę, ale gminę, powiat a nawet nasze województwo. Było bardzo gościnnie i sympatycznie. Kornelka i Iwo bardzo ładnie zaśpiewali!
Zwyczajem jest poczęstunek - pierogi wraz z pysznym ciastem.
Gościem specjalnym był zespół z Ukrainy, uczniowie szkoły podstawowej. Uczniowie Witoszyc wcześniej porządkowali polski cmentarz na Ukrainie, stąd ta wymiana uczniów.
Za rok, mam nadzieję, znowu zawitamy w Szkole Podstawowej w Witoszycach w gościnnych progach gospodarza dyr Leszka Stockiego i jego pracowników.
Daniel Mika :)

ZDJECIA

Jadłospis przedszkole 30.10-03.11.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
poniedziałek, 30 października 2017 23:29

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 30.10.2017

Śniadanie: Kanapki z masłem, szynką indyczą i rzodkiewką, Serek „Łaciaty”  Kiełki mieszane, Kakao(1,7)

Obiad: Zupa grochowa z kiełbasą, Pyzy na parze  z sosem jogurtowo-czekoladowym, Kisiel leśny/ maliny, jagody, truskawki,  skrobia ziemniaczana, cukier/  Kompot jabłkowy(1,3,7,8)

WTOREK 31.10.2017

Śniadanie: Płatki ryżowe z mlekiem, Bułki z pestkami dyni oraz pszenne z masłem, szynką gotowaną, ogórkiem kiszonym, posypane tartym serem żółtym Salami ,Jabłko (1,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, Udziec z indyka w sosie własnym, Kasza pęczak, Sałatka z buraczka czerwonego (1,7,8) Kompot z czarnej porzeczki

CZWARTEK 02.11.2017

Śniadanie: Sałatka makaronowa(makaron, ogórek zielony, kukurydza, koper, polędwica                     z kurczaka, sos jogurtowy)Chleb firmowy z lnem i pszenno-żytni z masłem i polędwicą, Mleczna kawa  zbożowa, Marchew do chrupania(1,7)

Obiad: Zupa ziemniaczana, Spaghetti bolognese z makaronem pełnoziarnistym,               Brokuł z masłem, Kompot rabarbarowo-truskawkowy (1,7,8)

PIĄTEK 03.11.2017

Śniadanie: Chleb graham i pszenno-żytni z masłem, pasta twarogowo-jajeczna                     szczypiorek, Ćwiartki pomidora malinowego, Mleko czekoladowe (1,3,7)

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy , Kotlet mielony z fileta rybnego, Ziemniaki, Surówka            z białej kapusty i marchewki z jogurtem greckim, Kompot wieloowocowy (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 750
Odsłon : 1511618

Archiwum

  • 2018 (20)
  • 2017 (78)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 65 gości 

    Imieniny

    21-02: Roberta Eleonory
    22-02: Marty Malgorzaty
    23-02: Romany Damiana

    Kalendarz zmian

     sty   Luty 2018   mar

    NPWśCPS
       1  2  3
      4  5  6  7  8  910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728 
    Julianna Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size