Losowe nowości

Nasi uczniowie w Witoszycach

30 stycznia 2018 dwoje naszych uczniów brało udział w konkursie kolęd już 14 edycji w Witoszycach w województwie dolnośląskim.
Kornelia Kłapouszczak i Iwo Katyński to para, która reprezentowała nasza szkołę.
Przygotowały ich dwie Panie, odpowiednio p. Karina Piwowar i p. Donata Szuflita-Szenknecht.
Nasi przedstawiciele godnie reprezentowali nie tylko szkołę, ale gminę, powiat a nawet nasze województwo. Było bardzo gościnnie i sympatycznie. Kornelka i Iwo bardzo ładnie zaśpiewali!
Zwyczajem jest poczęstunek - pierogi wraz z pysznym ciastem.
Gościem specjalnym był zespół z Ukrainy, uczniowie szkoły podstawowej. Uczniowie Witoszyc wcześniej porządkowali polski cmentarz na Ukrainie, stąd ta wymiana uczniów.
Za rok, mam nadzieję, znowu zawitamy w Szkole Podstawowej w Witoszycach w gościnnych progach gospodarza dyr Leszka Stockiego i jego pracowników.
Daniel Mika :)

ZDJECIA

JADłospis przedszkole 06.11-10.11.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
poniedziałek, 06 listopada 2017 08:01

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 06.11.2017

Śniadanie: Chleb domowy i pszenno żytni z masłem, polędwicą po cygańsku,                     pomidorem i szczypiorkiem, Mleko  czekoladowe(1,3,7)

Obiad: Krupnik z mięsem i koperkiem, Racuchy z twarogiem i bananem, Marchew i jabłko, Kompot wieloowocowy(1,7,8)

WTOREK 07.11.2017

Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem, Bułki grahamki oraz pszenne z masłem                    szynką , ogórkiem zielonym i czerwoną cebulką, Pół gruszki (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki, Kotlet mielony /mięso z szynki/,Ziemniaki             z koperkiem, Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki czerwonej i zielonej (1,7,8) Kompot gruszkowo-jabłkowy

ŚRODA 08.11.2017

Śniadanie: Sałatka ryżowa /ryż naturalny, rzodkiewka, kukurydza, ogórek zielony, jajka, szczypior, śmietana, szynka z piersi kurczaka/ Pieczywo mieszane z masłem i szynką,              Pół banana, Mleczna kawa zbożowa z miodem naturalnym(1,3,7)

Obiad: Zupa jarzynowa na drobiu, Naleśniki z mąką pełnoziarnistą i twarogiem, Kompot śliwkowy,Mandarynka(1,7,8)

CZWARTEK 09.11.2017

Śniadanie: Kanapki z pieczywa mieszanego z pastą z twarogu, orzechów włoskich i miodu Kanapki z wędliną - kurczakiem gotowanym, Herbata owocowa, Mleko  (1,5,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, Schab w sosie własnym, Kasza orkiszowa, Surówka z selera                   i marchewki, Kompot z czarnej porzeczki  (1,3,7,8)

PIĄTEK 10.11.2017

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i pszenno-żytni z masłem, pastą rybno-jajeczną, pasztet drobiowy, Papryka do chrupania, Kakao z miodem naturalnym(1,3,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Filet z miruny, Ziemniaki, Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, Kompot jabłkowy (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 750
Odsłon : 1511619

Archiwum

  • 2018 (20)
  • 2017 (78)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 66 gości 

    Imieniny

    21-02: Roberta Eleonory
    22-02: Marty Malgorzaty
    23-02: Romany Damiana

    Kalendarz zmian

     sty   Luty 2018   mar

    NPWśCPS
       1  2  3
      4  5  6  7  8  910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size