Losowe nowości

Akcja charytatywna uczniów naszej szkoły na rzecz Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia” 14-22.10.2017r.

W ramach obchodów XVII Dnia Papieskiego pod hasłem „Jan Paweł II – Idźmy naprzód z nadzieją” uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielami włączyli się w zbiórkę pieniędzy na rzecz Funduszu Stypendialnego dla młodzieży uzdolnionej z ubogich rodzin. Zebraliśmy razem 298,27 zł, którą to kwotę dzieci przekazały na konto Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia”.

Bardzo dziękuję:
•    Kwestującym uczniom, tj. Karolinie Romanowicz, Izabeli Woroch, Aleksandrze Szczepaniak, Oliwii Nodze, Nikoli Kawie, Julii Baran
•    Kierownictwu sklepów „Chata Polska”, sklepu spożywczego pana Czajkowskiego w Szlichtyngowej i sklepu Dino oraz wszystkim darczyńcom – mieszkańcom Gminy Szlichtyngowa - za finansowe wsparcie zbiórki.

Niech Św. Jan Paweł II – Patron naszej szkoły – błogosławi Wam i waszym rodzinom!

Katechetka E. Moskalewicz

JADłospis przedszkole 06.11-10.11.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
poniedziałek, 06 listopada 2017 08:01

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 06.11.2017

Śniadanie: Chleb domowy i pszenno żytni z masłem, polędwicą po cygańsku,                     pomidorem i szczypiorkiem, Mleko  czekoladowe(1,3,7)

Obiad: Krupnik z mięsem i koperkiem, Racuchy z twarogiem i bananem, Marchew i jabłko, Kompot wieloowocowy(1,7,8)

WTOREK 07.11.2017

Śniadanie: Płatki orkiszowe z mlekiem, Bułki grahamki oraz pszenne z masłem                    szynką , ogórkiem zielonym i czerwoną cebulką, Pół gruszki (1,7)

Obiad: Rosół z makaronem i natką pietruszki, Kotlet mielony /mięso z szynki/,Ziemniaki             z koperkiem, Surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy, papryki czerwonej i zielonej (1,7,8) Kompot gruszkowo-jabłkowy

ŚRODA 08.11.2017

Śniadanie: Sałatka ryżowa /ryż naturalny, rzodkiewka, kukurydza, ogórek zielony, jajka, szczypior, śmietana, szynka z piersi kurczaka/ Pieczywo mieszane z masłem i szynką,              Pół banana, Mleczna kawa zbożowa z miodem naturalnym(1,3,7)

Obiad: Zupa jarzynowa na drobiu, Naleśniki z mąką pełnoziarnistą i twarogiem, Kompot śliwkowy,Mandarynka(1,7,8)

CZWARTEK 09.11.2017

Śniadanie: Kanapki z pieczywa mieszanego z pastą z twarogu, orzechów włoskich i miodu Kanapki z wędliną - kurczakiem gotowanym, Herbata owocowa, Mleko  (1,5,7)

Obiad: Zupa ogórkowa, Schab w sosie własnym, Kasza orkiszowa, Surówka z selera                   i marchewki, Kompot z czarnej porzeczki  (1,3,7,8)

PIĄTEK 10.11.2017

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i pszenno-żytni z masłem, pastą rybno-jajeczną, pasztet drobiowy, Papryka do chrupania, Kakao z miodem naturalnym(1,3,7)

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, Filet z miruny, Ziemniaki, Surówka z kapusty kiszonej, jabłka i marchewki, Kompot jabłkowy (1,3,4,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 715
Odsłon : 1394144

Archiwum

  • 2017 (64)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 6 gości 

    Imieniny

    22-11: Janusza Konrada
    23-11: Marka Cecylii
    24-11: Adeli Klemensa

    Kalendarz zmian

     paź   Listopad 2017   gru

    NPWśCPS
       1  2  3  4
      5  6  7  8  91011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size