Losowe nowości

Akcja charytatywna uczniów naszej szkoły na rzecz Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia” 14-22.10.2017r.

W ramach obchodów XVII Dnia Papieskiego pod hasłem „Jan Paweł II – Idźmy naprzód z nadzieją” uczniowie naszej szkoły wraz z nauczycielami włączyli się w zbiórkę pieniędzy na rzecz Funduszu Stypendialnego dla młodzieży uzdolnionej z ubogich rodzin. Zebraliśmy razem 298,27 zł, którą to kwotę dzieci przekazały na konto Fundacji „Dzieło Nowego Tysiąclecia”.

Bardzo dziękuję:
•    Kwestującym uczniom, tj. Karolinie Romanowicz, Izabeli Woroch, Aleksandrze Szczepaniak, Oliwii Nodze, Nikoli Kawie, Julii Baran
•    Kierownictwu sklepów „Chata Polska”, sklepu spożywczego pana Czajkowskiego w Szlichtyngowej i sklepu Dino oraz wszystkim darczyńcom – mieszkańcom Gminy Szlichtyngowa - za finansowe wsparcie zbiórki.

Niech Św. Jan Paweł II – Patron naszej szkoły – błogosławi Wam i waszym rodzinom!

Katechetka E. Moskalewicz

Jadłospis przedszkole 04.12-08.12.2017 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
wtorek, 05 grudnia 2017 07:52

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

 

 

PONIEDZIAŁEK 04.12.2017

Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem, schabem pieczonym, sałatą lodową, Papryka kolorowa do chrupania, Mleczna kawa zbożowa, Mandarynka (1,7,9)

Obiad: Zupa chłopska, Pierogi z jagodami i jogurtem naturalnym, Kompot rabarbarowo-jabłkowy (1,3,7,8)

WTOREK 05.12.2017

Śniadanie: Musli z mlekiem, Bułki z pestkami dyni oraz pszenne z masłem, szynką z piersi kurczaka i ogórkiem zielonym, Kiełki słonecznika, pasta z twarogu orzecha włoskiego                 i miodu naturalnego (1,5,7)

Obiad: Kapuśniak z koperkiem , Potrawka z kurczaka  z jarzynami ,Ryż na sypko, Sałatka              z buraczków czerwonych z cebulką i olejem słonecznikowym, Kompot  jabłkowy(1,7,8)

ŚRODA 06.12.2017

Śniadanie: Parówki z szynki na gorąco, Chleb graham, chleb na zakwasie naturalnym                  z masłem, serem żółtym, rzodkiewką i szczypiorkiem, Herbata leśna, Koktajl owocowy /truskawki, banany, jogurt naturalny/ (1,7,9)

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki, Kluski leniwe z czekoladą Surówka z marchewki z sokiem z wyciśniętej pomarańczy, Kompot z czarnej porzeczki(1,3,7,8)

CZWARTEK 07.12.2017

Śniadanie: Chleb domowy  i pszenno-żytni z masłem, pasta z soczewicy, kiełbasa podsuszana z indyka, pomidor, czerwona cebulka, Pół jabłka, Mleko czekoladowe(1,7,9)

Obiad: Zupa kalafiorowo-marchewkowa, Kotlet mielony /mięso z szynki, wołowina/ Ziemniaki, Surówka z białej kapusty , ogórka i koperku, Sok tłoczony 100% (1,7,8)

PIĄTEK 08.12.2017

Śniadanie: Chleb kujawski i pszenno-żytni z masłem, jajkiem, ogórkiem kiszonym, szczypiorkiem, pasztet drobiowy, Rodzynki, Kakao (1,3,4,7)

Obiad: Zupa z dyni, Filet z morszczuka smażony, Surówka z selera i marchewki, Kompot   agrestowo-truskawkowy (1,3,7,8)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Smacznego. Sporządziła: Marlena Michalska

 

Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 724
Odsłon : 1410093

Archiwum

  • 2017 (72)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)
  • Gościmy

    Naszą witrynę przegląda teraz 5 gości 

    Imieniny

    12-12: Damazego Waldemara
    13-12: Dagmary Aleksandry
    14-12: Lucji Otylii

    Kalendarz zmian

     lis   Grudzień 2017   sty

    NPWśCPS
       1  2
      3  4  5  6  7  8  9
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31 
    Julianna Walker Willis Technology

    [+]
    • Increase font size
    • Decrease font size
    • Default font size