Losowe nowości

Ogólnopolski Turniej Wiedzy Pożarniczej ,,Młodzież zapobiega pożarom„ eliminacje gminne i powiatowe.

Uczniowie zakwalifikowani z eliminacji szkolnych
Grupa I szkoły podstawowe
1.Bielawska Magdalena
2.Wajda Grzegorz
3.Werner Oskar
4.Fartuszyński Kacper
5.Jaroszewski Adrian
6.Mruk Tymoteusz
7.Skwarkowska Oliwia
8.Bielawska Ewa
Grupa II gimnazjum
1.Jaroszewski Adrian
2.Fartuszyński Kacper
W wyniku przeprowadzonych eliminacji gminnych 02.03.2018r. do turnieju powiatowego zakwalifikowała się Ewa Bielawska (gr. I szkoły podstawowe) oraz Kacper Fartuszyński (gr. II gimnazja)
22.03.2018 r. w Jednostce Ratowniczo-Gaśniczej we Wschowie odbyły się eliminacje powiatowe. W turnieju wojewódzkim Szkołę Podstawową im. Jana Pawła II w Szlichtyngowej reprezentować będzie uczennica klasy IV Ewa Bielawska
Gratulacje.
ZDJECIA









JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 16-20.04.2018 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
poniedziałek, 16 kwietnia 2018 07:20

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 16.04.2018

Śniadanie: Szwedzki stół- dzieci same komponują swoje kanapki; Pieczywo z masłem, jajko, kiełbasa sucha krakowska, ogórek zielony, sałata, pomidor malinowy, ser żółty, twarożek śmietankowy, szczypiorek, Herbata owocowa, Winogron   (1,3,7,9)

Obiad: Krupnik z koperkiem,  Makaron pełnoziarnisty z piersią kurczaka                                  i brokułami, Kompot z czerwonej porzeczki (1,7,8)

WTOREK 17.04.2018

Śniadanie: Płatki kukurydziane i pełnoziarniste z mlekiem, Bułki pszenne i grahamki                    z masłem, filetem z indyka parzonym i papryką, Arbuz (1,3,7,9)

Obiad: Rosół z makaronem  i natką pietruszki, Udziec z kurczaka pieczony, Ziemniaki                 z koperkiem, Marchew z groszkiem, Kompot śliwkowy (1,3,7,8)

ŚRODA 18.04.2018

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i na zakwasie z masłem, Pasta jajeczna, szczypiorek, Szynka, Ogórek kiszony, Śliwki suszone, Kakao (1,3,7,9)

Obiad: Kapuśniak z mięsem i koperkiem, Knedle z twarogiem i sosem truskawkowym, Kompot z czarnej porzeczki (1,7,8)

 

CZWARTEK 19.04.2018

Śniadanie: Sałatka ryżowa, Pieczywo mieszane z masłem i polędwicą drobiową, Mlecza kawa zbożowa, Słonecznik łuskany i pestki dyni do chrupania (1,7,9)

Obiad: Zupa z czerwonej soczewicy, Szynka w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka                 z młodej kapusty, ogórka i koperku, Kompot rabarbarowo- truskawkowy (1,7,8)

PIĄTEK 20.04.2018

Śniadanie: Chleb słonecznikowy i pszenno-żytni z masłem, Pasta z morszczuka , kiełbasa z szynki, Ogórek zielony, Pomidorki koktajlowe, Pół jabłka Mleko czekoladowe (1,4,7,9)

Obiad:  Zupa szpinakowa z jajkiem, Kotlet mielony z fileta rybnego /sola/ Ziemniaki, Surówka z selera i marchewki, Kompot z agrestu i porzeczki (1,3,4,7)

 

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

 

Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 770
Odsłon : 1575089

Archiwum

  • 2018 (39)
  • 2017 (79)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)
  • 2010 (106)
  • 2009 (121)