Losowe nowości

JADŁOSPIS 09-20. 09. 2019


PONIEDZIAŁEK 09.09.2019
Zupa grochowa z parówką z szynki
Bułka  ciabatta z masłem,  sałatą i  serem żółtym, Pomidorki koktajlowe Nektarynka (1,6,7*)
WTOREK 10.09.2019
Kotlet z piersi kurczaka w słoneczniku, Ziemniaki z koperkiem, Mizeria z ogórka gruntowego, rzodkiewki i szczypiorku , Arbuz (1,3,7)
Środa 11.09.2019
Udziec z indyka w sosie ziołowym, Kasza pęczak, Sałatka z buraczka czerwonego, Maliny (1,7)
CZWARTEK 12.09.2019
Filet z miruny smażony, Ziemniaki, Surówka z białej rzodkwi, ogórka zielonego, marchewki,  pory i kukurydzy (1,3,4,7)
PIĄTEK 13.09.2019
Zupa  szczawiowa z jajkiem, Bułka orkiszowa z masłem, szynką białą z kurczaka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Papryka kolorowa o chrupania (1,7,8 *)

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019
Zupa letnia ( udka kuraka, włoszczyzna, brokuły, kalafior, brukselka, groszek zielony, kapusta, ziemniaki, koperek, fasolka szparagowa)
Bułka grahamka z masłem, filetem z indyka, ogórkiem zielonym i rzodkiewką   (1,6,7,8*)
WTOREK 17.09.2019
Makaron pełnoziarnisty z twarogiem waniliowym i sosem leśnym, Woda, Banan (1,7)
Środa 18.09.2019
Klopsiki w sosie pomidorowym, Ziemniaki, Surówka z kapusty pekińskiej, papryki, koperku i kukurydzy, Deser mleczno- orzechowy Zuzia (1,3,5,7)
CZWARTEK 19.09.2019
Ryba po grecku, Ziemniaki z koperkiem, Mus owocowy 100% (1,3,47)
PIĄTEK 20.09.2019
Zupa pomidorowa z makaronem muszelki i natką pietruszki, Bułka z masłem, twarożkiem z ogórkiem zielonym, rzodkiewką i szczypiorem, Orzechy  (1,5,7,8*)

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów podanych w tabeli obok.
Zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.
Wszystkim życzymy smacznego.
Sporządziła: Marlena Michalska
TABELA ALERGENOW

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE 15-19.10.2018 PDF Drukuj Email
Artykuły przedszkola - Aktualności przedszkola
Wpisany przez Magda Szczepaniak   
poniedziałek, 15 października 2018 23:06

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK 15.10.2018

Śniadanie: Chleb z kłosem i na zakwasie z masłem, pastą z kiełbasy z szynki , szczypiorkiem i rzodkiewką, Kiełki, Twarożek z truskawkami i miodem, Mleko czekoladowe, Winogron (1,6,7,9*)

Obiad: Zupa ziemniaczana, Spaghetti bolognese z makaronem pełnoziarnistym, Brokuły gotowane z masłem, Kompot jabłkowo- rabarbarowy (1,7,8)

WTOREK 16.10.2018

Śniadanie: Sałatka jarzynowa, Chleb słonecznikowy i pszenno- żytni z masłem, szynką białą z kurczaka, Herbata malinowa naturalna z miodem, Słonecznik łuskany i pestki dyni do chrupania (1,3,6,7,9 *)

Obiad: Zupa kalafiorowa, Klopsiki w sosie koperkowym, Ziemniaki , Marchew                              z groszkiem zielonym, Jabłko, Kompot śliwkowy (1,7,8)

ŚRODA 17.10.2018

Śniadanie: Płatki ryżowe z mlekiem, Bułki pszenne i orkiszowe z masłem, jajkiem, pomidorem malinowym i szczypiorkiem, Pasztet pieczony z królikiem (1,3,6,7,9*)

Obiad: Barszcz ukraiński z fasolą, Kotlet z fileta rybnego, Surówka  z kapusty białej, marchewki i koperku, Ziemniaki z koperkiem, Kompot malinowo- jabłkowy (1,3,4,7,8)

CZWARTEK 18.10.2018

Śniadanie: Chleb graham i na zakwasie z masłem ,sałatą, szynką gotowaną, ogórkiem zielonym, Kakao (1,6,7,9 *)

Obiad: Zupa szczawiowa z jajkiem, Wołowina w sosie własnym, Kasza pęczak, Surówka z selera i marchewki, Pół gruszki,  Kompot rabarbarowo- wiśniowy (1,7,8)

PIĄTEK 19.10.2018

Śniadanie: Chleb razowy z ziarnem i pszenno-żytni z masłem, Pasta jajeczna, Polędwica sopocka, Szczypiorek, Papryka, Pół banana, Mleczna kawa zbożowa (1,3,7,9 *)

Obiad: Zupa ogórkowa z mięsem,  Makaron pełnoziarnisty z serem i sosem leśnym, Kompot z agrestu i czerwonej porzeczki (1,3,4,7,8)

 

Cyfry w nawiasach oznaczają numery alergenów, podanych w tabeli obok.

Dzieci podczas pobytu w przedszkolu dostają bez ograniczeń wodę źródlaną niegazowaną.

Zastrzegamy sobie prawo do zmian jadłospisie

 

Sporządziła: Marlena Michalska

 

Różności

Pomocne w nauce

Statystyka

Użytkowników : 9
Artykułów : 837
Odsłon : 2264889

Archiwum

  • 2019 (35)
  • 2018 (78)
  • 2017 (70)
  • 2016 (69)
  • 2015 (70)
  • 2014 (39)
  • 2013 (67)
  • 2012 (55)
  • 2011 (109)